Hur vill du att din höst ska bli?

Det är slutet på augusti, sista sommarmånaden. Alldeles snart är hösten här på riktigt, men redan nu känner man av den. Det känns i luften och på temperaturen såklart.

Luften blir friskare på hösten och fina höstdagar kan vara magiska. Men hösten påminner också om att sommaren faktiskt är över, vilket kan kännas vemodigt. Och halvåret som vi nu har framför oss är för många en tyngre period, vilket såklart kan skapa ågren redan nu.

blob

Kanske är du en av dem som haft en fantastisk sommar och är fylld av energi inför hösten. Men det kan också vara så att sommaren inte alls blev som du tänkt dig och den där energin du önskade ha inför hösten har inte alls infunnit sig. Oavsett så är en ny höst här och en kommande vinter står för dörren.

En del ser som sagt fram emot den. Hösten kan innebära lugn efter en sommar som i många fall kan sätta press, då det kan kännas som att man ska hinna med så mycket och “passa på”. Så när hösten kommer kan det kännas som en lättnad. Man behöver inte göra lika mycket längre , det är okej då att kura ned sig i soffan om man känner för det. Andra blundar för att hösten är här. För med hösten kommer även mörkret och en stundande vinter. Och för många innebär det en jobbig period. En period av trötthet och nedräkning tills våren kommer igen. Man vill liksom inte riktigt inse att vi är där, redan.

blob

Men tänk om det kan bli en fantastisk höst? Tänk om den kan bli så som du önskar att den ska bli och att det inte alls behöver bli så jobbigt med mörkret den här gången? Hur skulle du vilja att den blev i så fall? Hur skulle du vilja känna dig? Hur skulle du vilja må? Vad längtar du efter? Kanske går det att göra mer av hösten än du tror? Kanske behöver den inte alls bli som du har erfarenhet av tidigare år. Den kanske kan bli precis så som du önskar.

Men det är din uppgift att lägga en beställning, en beställning på hur du vill att ditt liv ska vara och hur din höst ska se ut. Annars går vi automtisk i samma hjulspår som vi gjort tidigare, om vi inte själva medvetet byter riktning och öppnar upp för andra vägar. Allt börjar i tanken, innan det blir verklighet. Så vad tar du inspiration ifrån och hur tar du makten över dina tankar?

Så stanna upp, lyssna på dig själv en stund. Lyssna vad hjärtat säger. Det är ditt liv och din höst och du kan göra den till precis det du vill.