Människans absolut huvudsakliga källa till energi är kärlek.

Människans absolut huvudsakliga källa till energi är inte iform av näring från kosten vi äter. Människans absolut huvudsakliga källa till energi och kraft kommer från kärlek. Det betyder att när du är trött, orkeslös och tappat hoppet, kanske det är något annat du främst behöver än att ändra om din kost i första hand.

Det är bristen på kärlek som gör så ont i kroppen när den är slut. Som en motor i en bil som inte får oljan som smörjer. Ingenting fungerar. Den hackar och havererar. Det ilar i hela kroppen och kraften finns bara inte. Hur mycket du än vill och försöker.

Det är då du behöver börja lyssna noga på vad ditt hjärta längtar efter. Källan för kärlek behöver inte enbart komma från en partners famn och trygghet. Kärlek finns överallt omkring dig.

Att få krama ett barn, gosa med en hund, klappa en häst, fika hos någon som uppskattar att man kommer, få krama en vän eller ett träd eller en nalle. Gå på en konsert och vara en del av andra som är på samma plats för samma skäl.

IMG_0219.jpg

Vi vill ofta så mycket. Men vi kanske inte alltid har kraften att göra allt det vi vill. Då behöver vi fylla på först. och då finns det bara en sak att göra. Avbryt allt och lyssna vart hjärtat vill ta dig.

Krama om ditt hjärta, säg att du finns där. Låt dig falla. Låt dig ligga där i fosterställning med nallen i famnen. Låt dig gå ut och krama trädet. Den verkar förstå och den påminner oss om att något större finns. Och du är en del av det. I det där större finns kraften att hämta igen. Så lyssna till vad du längtar efter, vad ditt hjärta behöver. Där finns svaret vad som kommer ge dig den kraft du just nu kanske saknar. Kanske finns påfyllningen lättare tillgänglig än du trott.