Livscoach - Personlig tränare - Massör

En period i mitt liv tävlade jag inom fitness, där det mesta handlade om kropp, träning och kost. Den tiden blev inkörsporten för mig till att verkligen börja lära känna min egen kropp och senare också kunna skapa tillit till vad just min kropp behöver.

Under den tiden arbetade jag som personlig tränare och hälsorådgivare, först några år i Gävle och sedan i Stockholm. Med tiden handlade inte mina träffar med kunderna enbart om att träna eller prata om matvanor, utan jag kom allt mer in på att arbeta med de bakomliggande orsakerna hos dessa människor. Detta resulterade att jag ville skapa min egen idé om hur jag ville arbeta och därmed startade jag eget i Gävle hösten 2017.

IMG_0221.jpg

ؙ

“ Vår människokropp är så oerhört mycket mer komplex än vad som går att lösa med endast mat och träning. Tankar, känslor och synsätt har en övervägande roll när det kommer till välmående och prestation.”

Jag har iakttagit mig själv och andra människor under lång tid för att försöka förstå hur vi människor fungerar. Vår människokropp är så oerhört mycket mer komplex än vad som går att lösa med endast mat och träning. Tankar, känslor och synsätt har en övervägande roll när det kommer till välmående och prestation. Det går inte att fokusera på endast en del av allt det vi är, utan vi behöver se till hela oss själva, både det fysiska – vår kropp, det mentala – våra tankar och det emotionella – våra känslor. För alla tre har lika stor betydelse och vi behöver lära oss att förstå dem alla om vi vill få bestående livsstilsförändringar och uppnå det som vi drömmer om.

IMG_0015.jpg

“Vår kropp, våra tankar och våra känslor”

Jag har alltid sökt efter lösningar och svar och efter en mening med mitt liv, med världen och i hur vi människor fungerar. Alltid velat förstå anledningar till allt som händer, orsaker till människors beteende, till sjukdomar och åkommor och till varför allt ”är som det är”.

Jag har genom den resan fått känna hur det känns att känna sig ensam och känslan av att inte passa in någonstans. Jag har fått känna hur det känns att leva med ångest, rädslor, sorg och oro. Hur det känns att försöka äta bort känslor eller att inte tycka om sin egen kropp. Jag har fått känna hur det känns att inte orka mer, att inte vilja mer och att inte känna någon mening. Men tack vare allt det, har jag fått söka mina egna svar, ibland även utanför det som forskning och vetenskap hittills kanske inte kunnat bevisa. Och först då har jag förstått att vi människor besitter en enorm potential och kraft som vi inte alltid kanske förstår finns och att vi är mer än vi kanske anar.

IMG_9885.jpg

“Vi alla har ett uppdrag. Att plocka fram vår fulländade potential och vara den absolut bästa versionen av oss själva.”

Träning har en helt annan funktion i mitt liv nu än tidigare. Den har framför allt en avgörande betydelse för att få ut stress ur kroppen och att minska på spänningar. Det är lika självklart för mig att röra på mig, som det är att sova eller äta mat. Men träning och rörelse är också ett sätt att kunna utforska och lära känna min egen kropp – ett pågående experiment som kommer vara livet ut.

För den är fantastisk vår människokropp. Och när vi också börjar utforska vårt inre – våra känslor och tankar – och hur allt hänger samman, kan vi människor skapa storhet. Och det skulle jag vilja att du också fick uppleva! ❤


Utbildning

Certifierad Coach – Camilla Lebert Hirvi 2017
Löpcoach – PT School 2014
Funktionell Screening – PT School 2013
Hälsorådgivare – Itrim Utbildningscenter 2013
Hälsopedagog – Högskolan Gävle 2007 -2011
Personlig Tränare – Högskolan Gävle 2009

Arbetslivserfarenhet
Egen företagare, 2017 –
Utbildare för Personliga Tränare – Högskolan Gävle, 2019
Personlig Tränare, Kostrådgivare, Massör – Korpen, Gävle 2008 – 2013
Personlig Tränare, Kostrådgivare, Föreläsare – M3 Gym, Lidingö 2013 – 2015
Hälsorådgivare – Itrim Gåshaga, Lidingö 2013 – 2015

Kurser
Body Awareness & Tantramassage – Lina Petersdotter Johansson, Västerås 2018.
Tillämpat Ledarskap – Högskolan Gävle 2008
Diplomerad Massör – Friskvårdsgruppen 2008

Övrigt
SM Silver Athletic Fitness 2011
SM Guld Athletic Fitness 2012
NM Guld Athletic Fitness 2012
VM Guld Athletic Fitness 2012
Tjejklassikern 2013
Vålådalen Fjäll Marathon 2016